C. Maria Barrientos, 23, local - 08028 Barcelona

Dolors i Terry, us estimem!

Dolors i Terry, més d'uny any a la fundació Hope & Help

Un petit accident doméstic, et canvia la vida.

La Dolors és una dona de 81 anys alegre, juvenil i positiva que viu amb el seu gosset Terry de 9 anys.

La Dolors i el Terry arriben a la nostra fundació fa un any de la mà de dues entitats col.laboradores del nostre projecte: la fundació privada Avismón i els Serveis Socials de l’Hospitalet

La Dolors va sofrir un accident casolà en caure d’una cadira mentre penjava una cortina. Aquest petit incident domèstic la deixa immobilitzada temporalment i li impedeix cuidar del seu gos Terry. No el pot passejar ni li pot donar les atencions necessàries diàries (neteja, menjar, perruqueria, sortides, etc).

Les entitats encarregades de vetllar pel benestar de la gent gran, contacten amb nosaltres perquè mitjançant la nostra xarxa de voluntariat donem suport a la Dolors i al seu company de vida pelut, el petit Terry.

En aquest cas, la primera opció va ser buscar una casa d’acollida temporal pel Terry, així estaria cuidat com cal i la Dolors podria gaudir d’un temps tranquil.la i sense responsabilitats, mentre es recuperava de la seva lesió per tornar a fer vida amb normalitat.

La Dolors va accedir i vàrem gestionar el tràmit d’acollida temporal amb la voluntària Clàudia, que va ser la família d’acollida del Terry durant un mes. Passa’t el temps de recuperació de la Dolors, el seu pelut va tornar content a la seva llar d’origen. Durant el temps que van estar separats, la Dolors sempre va tenir contacte amb la Clàudia que li feia arribar bones notícies del Terry, com fotos i vídeos de pelut jugant. Així la Dolors sempre es va sentir acompanyada, era com si el Terry estigués de vacances, sabía del cert que estava ben cuidat i sols aquest fet, millorava el seu estat d’ànim i l’ajudava a recuperar-se més ràpid i millor. Sabia que aviat, el tornaria a tenir amb ella a casa.

L’arribada de la Covid.

Però diuen que els problemes, mai venen sols, i l’arribada de la Covid trastorna la vida de tots afectant especialment la vida i rutina de les persones grans i en general, de totes les persones que es troben en situacions vulnerables.

La fundació impulsa un protocol Covid d’actuació i tot seguit contacta amb la Dolors, que a causa de la situació d’aïllament que pateixen les persones grans en aquesta crisi sanitària, està molt deprimida i trista. Necessita algú que li faci acompanyament i suport emocional. Per sort, comptem amb persones molt solidàries que col.laboren altruistament amb la nostra fundació, i són especialistes en diferents àrees d’humanitats. 

La Irina s’ofereix a ajudar a la Dolors i fer un seguiment i control regular per saber com es troba, parla amb ella sovint per vigilar que segueix les indicacions mèdiques, ja que amb el confinament, s’han agreujat els dolors musculars i articulars i s’ha de fer revisions periòdiques.

Encara que la Dolors és una persona molt alegre, també en aspectes de la seva vida és reservada i li costa en certa manera, deixar-se ajudar, però finalment entén que tot el que fem és per aconseguir que, tot i la complicada situació, mantingui una vida plena  i relaxada. 

Penseu que, durant la pandèmia, la por s’ha apoderat de la ment de moltes persones que en la soledat, s’han sentit molt vulnerables i desateses. La prohibició de visites i acompanyament, ha suposat l’increment d’una solitud no desitjada en col.lectius, la majoria oblidats. També les persones que pateixen malalties mentals, s’han trobat immerses en un conflicte sanitari que no comprenen i que té una influència negativa en el seu estat mental i psíquic.

Per sort, després d’un any en què ha disminuït el greuge de la crisi sanitària, la Dolors encara gaudeix d’un suport continuat per part de la xarxa de voluntaris de la fundació. Diàriament cuidem d’ella i del seu gos Terry acompanyant-los en les seves rutines. Passegem al Terry i tenim cura de la seva neteja i alimentació, així com del control veterinari. Tanmateix, també fem visites a la Dolors al seu domicili i conversem amb ella perquè ens expliqui com està. L’acompanyem al metge i ens preocupem pel seu estat de salut tan física com mental.

L’actuació de Hope & Help

En tots els casos d’actuació del nostre programa BVA (Bella Vella Ànima), sempre busquem el benestar d’ambdues parts necessitades, intentant  millorar la seva vida i minoritzant al màxim els possibles trastorns emocionals, evitant separacions innecessàries entre la persona i el seu company de vida pelut,  sempre que sigui possible.

Per aquest motiu, els recursos que ofereix l’activitat solidària de Hope & Help se centren en el benestar del binomi persona-animal, i en el poder curatiu que té el vincle d’amor existent entre els dos.

Un cas molt quotidià.

Malauradament, la situació de la Dolors i el Terry és un cas molt usual a la nostra societat i requereix solucions immediates que contempli el benestar de les dues parts. La solució no és separar a l’animal del seu humà i portar-lo a una protectora o gossera, que per cert, estan plenes i no tenen recursos per mantenir-los.

Aquest “modus operandi” només agreuja dos grans problemes socials: separar a les persones dels seus animals de companyia creant un estat no desitjat d’estrès i tristesa, i omplir les gàbies de les gosseres d’animals de companyia que tenien una llar i una família on rebien i donaven amor, afecte i companyia. Això no ho podem permetre.

Cap persona sola, cap animal abandonat.

Des de la Fundació Hope & Help fem una crida a la cooperació. Demanem a totes les institucions públiques i privades que vetllen pel benestar de les persones en situació de vulnerabilitat, que posin tota la seva energia i recursos per evitar que el vincle “persona-animal” es trenqui. 

Ajudeu-nos a millorar la vida de moltes persones i animals en situacions de vulnerabilitat. El nostre programa AB d’inclusió social per a col.lectius oblidats, incorpora una figura molt important: la persona voluntària inclusiva.

El Voluntariat Inclusiu. Beneficis de ser solidari. 

Les persones “voluntàries inclusives”, mitjançant l’activitat solidària d’acompanyament i suport a persones grans que pateixen solitud no desitjada, alimenten la seva autoestima, fan un treball de creixement personal i es beneficien de l’agraïment que reben de l’animal que passejen i de la persona a la que donen suport. 

Però per portar a terme la nostra fita, necessitem la col.laboració econòmica de persones i entitats que vulguin posar el seu gra de sorra fent una aportació regular o una donació puntual.

? Consulta les formes de col·laboració que tenim a la Fundació Hope & Help i coopera! 

Les vostres aportacions econòmiques ens permeten poder fer aliances amb entitats socials per portar a terme els nostres projectes solidaris ?

? https://fundaciohopeandhelp.org/col-labora/

Open chat